Nemačka: 300 turskih diplomata zatražilo azil

Izvor: B92, 23.Jun.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: 300 turskih diplomata zatražilo azil

Skoro 300 turskih diplomata zatražilo je azil u Nemačkoj od neuspelog pokušaja puča u Turskoj u julu 2016. godine, piše nemački list "Velt am zontag".

Kako navodi, podaci iz nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da je 1.177 Turaka sa diplomatskim statusom ili akreditivima, među kojima su supružnici i deca diplomata, zatražilo azil u toj zemlji.

Ministarstvo za sada nije bilo dostupno za komentar, prenosi Rojters.

Nakon neuspelog pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puča, Turska je uhapsila više od 40.000 ljudi, dok je više od 100.000 osoba otpušteno ili suspendovano u vojnoj i državnoj službi, kao i u privatnom sektoru.

Nemačke stranke otvoreno su kritikovale takve mere turske vlade, dok je Turska u više navrata vršila pritisak na Nemačku da preda ljude za koje veruje da su umešane u pokušaj puča.

Ipak, zategnuti odnosi NATO partnera blago su se poboljšali proteklih meseci.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skoro 300 diplomata iz Turske tražilo azil u Nemačkoj

Izvor: Blic, 23.Jun.2018

Skoro 300 turskih diplomata zatražilo je azil u Nemačkoj od neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj u julu 2016. godine, piše danas nemački list "Velt am zontag".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.