Nećemo da budeo taoci, odgovorićemo

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 07:34

"Nećemo da budeo taoci, odgovorićemo"

Ankara -- Turska će odgovoriti sopstvenim merama ukoliko joj Evropska unija uvede nove sankcije, upozorio je šef turske diplomatije.

Mevlut Čavušoglu je to izjavio nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepom Borelom.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv Le Drijan prošle nedelje je rekao da će ministri EU razgovarati o Turskoj 13. jula, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodeći da bi tom prilikom moglo da se razmotri i uvođenje novih sankcija Ankari, pored koraka koji su preduzeti zbog bušenja Turske u ekonomskoj zoni Kipra.

"Ako EU preduzme dodatne odluke protiv Turske, moraćemo da odgovorimo na to", rekao je Čavušoglu u ponedeljak u Ankari na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Borelom, prenosi Rojters.

Čavušoglu je kritikovao EU jer, kako je rekao, nije ispunila obećanja i povezuje pitanja poput kiparskog spora sa sporazumom o migrantima iz 2016. godine.

On je poručio da Turska neće dozvoliti da bude talac Grčke i Kipra i pozvao EU da bude "pošten posrednik".

EU je u februaru uvela zabranu putovanja i zamrznula imovinu dvojice turskih zvaničnika zbog njihove uloge u akciji bušenja u pomorskoj ekonomskoj zoni Kipra.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čavušoglu: Turska će odgovoriti ako EU uvede sankcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020

Turska će odgovoriti sopstvenim merama ukoliko joj Evropska unija uvede nove sankcije, upozorio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepom Borelom...Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv Le Drijan prošle nedelje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.