Napunjena OBA KRAKA gasovoda Turski tok: Evo kada počinje sa radom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napunjena OBA KRAKA gasovoda "Turski tok": Evo kada počinje sa radom!

Kompresorska stanica "Ruska" spremna je za početak eksploatacije.

Oba kraka gasovoda "Turski tok" su napunjena gasom, saopštila je korporacija "Gasprom".

- U ovom trenutku oba kraka su napunjena gasom, počevši od objekta kod Anape, do prijemnog terminala koji se nalazi kod mesta Kijikej na obali Turske - navodi se u saopštenju.

Istovremeno se završavaju radovi i na prijemnom terminalu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Turskoj.

"Gasprom" je dodao da su završeni varilački radovi na delu gasovoda "Severni tok 2" na ruskoj teritoriji. Sprema se i pokretanje kompresorske stanice.

Podsetimo, predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su telefonom 9. novembra o realizaciji "Turskog toka". Tom prilikom je sa zadovoljstvom potvrđeno da će do kraja decembra pomenuti gasovod početi sa radom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Turski tok” napunjen gasom

Izvor: Capital.ba, 20.Nov.2019, 09:37

ANKARA, Oba kraka gasovoda “Turski tok” su napunjena gasom, saopštila je korporacija “Gasprom”. “U ovom trenutku oba kraka su napunjena gasom, počevši od objekta kod Anape, do prijemnog terminala koji se nalazi kod mesta Kijikej na obali Turske”, navodi se u saopštenju. Kompresorska...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.