Na Gradini zadržano četiri tone garderobe i 14.000 evra

Izvor: RTS, 23.Avg.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Gradini zadržano četiri tone garderobe i 14.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, zadržali više od četiri tone sumnjive garderobe i zaplenili 14.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina.
Prilikom kontrole kamiona makedonskih registarskih oznaka među prijavljenom garderobom iz Turske namenjenoj tržištu Bosne i Hercegovine otkriveno je skoro 10.000 odevnih predmeta svetski poznatih brendova u čiju se verodostojnost sumnja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Među garderobom je bilo više od 4.000 dukseva – "Kelvin Klajn", "Ges", "Hugo Bos" i drugih i gotovo 2.000 majica, košulja, džempera i prsluka "Lakost", "Tomi Hilfiger", "Barberi", "Puma".
Pored toga, zadržano je i oko 1.300 trenerki "Filip Plejn", "Versaće", "Adidas", skoro 1.000 kompleta šortseva i majici "Puma", "Adidas", "Najk", više od 800 ženskih torbi "Šanel", "Luj Viton", "Guči" i 700 jakni "Monkler", "Armani" i drugih.
Gotovo istovremeno je kontrolom BMV-a bugarskih registracija otkriveno ukupno 44.000 neprijavljenih evra.

Tom prilikom su trojica bugarskih državljana koja su se iz Bugarske uputili ka Švajcarskoj rekla da kod sebe imaju po 10.000 evra, koliko je dozvoljeno bez prijavljivanja preneti preko granice.
Toliko novca je carinicima pokazao i vozač automobila, ali je prilikom kontrole u pojasu njegovih pantalona pronađeno još 14.000 sakrivenih evra, saopštila je Uprava carina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Gradini zadržano preko četiri tone sumnjive garderobe i neprijavljene devize

Izvor: Danas, 23.Avg.2019

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, zadržali više od četiri tone sumnjive garderobe i zaplenili 14.000 neprijavljenih evra, saopstila je Uprava carine. Članak Na Gradini zadržano preko četiri tone sumnjive garderobe i neprijavljene devize se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.