NJEGA NIKO NIJE OČEKIVAO: SAD posle silnih OTKAZA dobile novog VOĐU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJEGA NIKO NIJE OČEKIVAO: SAD posle silnih OTKAZA dobile novog VOĐU (VIDEO)

Branilac titule u grupi "E" sa selekcijama Turske, Češke i Japana.

Posle brojnih otkaza najvećih NBA zvezda, selektor SAD-a Greg Popović suočio se sa ozbilnim problemima oko sastavljanja tima koji će braniti titulu na predstojećem Mundobasketu u Kini. Mnogi su mišljenja da trenutni kadar Amera ni izbliza ne može da "zastraši" ostale kandidate za najsjajnije odličje, kao kada bi u ekipi bili Harden, Dejvis, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lebron Džejms i ostali asovi najjače lige na planeti.

I pored toga, "Ludi Srbin" je sastavio ekipu koja i dalje slovi za glavnog favorita, a u moru otkaza, dobio je i potencijalnog predvodnika novog talasa Amera. U pitanju je Dearon Foks, as Sakramenta, koji je ubačen kao zamena posle "odjavljivanja" čak 15-orice igrača na koje je Popović računao.

Nije mu dugo trebalo da impresionira Grega na treninzima nacionalnog tima, koji će mu po svemu sudeći poveriti mnogo veću minutažu, od one koju se očekivalo da Dearon ima.

- On čini da brzi ljudi ne izgledaju tako brzi - rekao je Markus Smart o Foksovoj brzini.

Slično razmišlja i, po mnogima, prva zvezda SAD i košarkaš Bostona Kemba Voker.

- Moj bože. On je super-brz. Njegova hitrost je luda. Zastrašujuće je ako postane još brži. A još važnije od toga je što sve drži pod kontrolom - istakao je Voker.

U pretposlednjem kontrolnom meču, kada su "plavili" slavili u duelu sa "belima" (97:78), Foks je postigao 12 poena, imao po tri skoka i asistencije, kao i dve blokade za 15 minuta provedenih u igri.

Dearon je otkrio da selektor Popović od njega prvenstveno očekuje da razigrava tim.

- Mislim da je ogromna prilika što sam ovde. Mislim da ću postati bolji igrač, vođa, da ću potpuno razumeti igru. Ako budem deo ovog tima i putujem sa njim, biće to ogroman uspeh. (Sportski direktor) Džeri (Kolanđelo) stalno priča o ekipi iz 2010. da su svi ti momci imali 21, 22, 23 godine. Vidi isto to u nama - napominje Foks.

Sa druge strane, Kemba Voker smatra da je samo pitanje vremena kada će plej Kingsa postati Ol-star, a očekuje da dodatno podigne nivo svoje igre ako mu šut sa distance postane konstantan. Podsetimo, Foks je prošle sezone unapredio svoj šut iz igre sa 41,2% na 45,8%, a za tri poena sa 30,7% na 37,1 odsto.

- Ono što me posebno impresionira je njegov šut. Počeo je da "zabada". To je ono što mu je potrebno da dođe na sledeći nivo. Kao kada sam ja došao u ligu, sledeći korak mi je bio skok-šut. To mi je pomoglo da podignem nivo igre. Kad god uspostavi kontinuitet, biće gotovo. Nema sumnje - nije krio pohvale novi bek Boston Seltiksa o saigraču iz reprezentacije.

Selekcija SAD nalazi se u grupi "E" sa reprezentacijama Turske, Češke i Japana, a protiv Srbije, ukoliko ne bude iznenađenja, ne može da se sastane pre finala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.