Zvaničnik: Moguće da je Kašogijevo telo izneto iz konzulata

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnik: Moguće da je Kašogijevo telo izneto iz konzulata

Turski istražitelji procenjuju mogućnost da su posmrtni ostaci nestalog saudijskog novinara Džamala Kašogija odneti u šumu u predgrađu Istanbula, ili u neki drugi grad, posle ubistva u saudijskom konzulatu, rekao je jedan turski zvaničnik.

On je rekao agenciji AP da je policija utvrdila da su dva vozila saudijskog konzulata napustila zgradu 2. oktobra, na dan kada je Kašogi ušao u konzulat da uzme neka dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i nestao.

On je precizirao da je jedno vozilo otišlo do šume Belgrad izvan Istanbula, a drugo do grada Jalove. Nije poznato da li je policija već pretražila te oblasti. Zvaničnik nije želeo da mu se navede ime zato što je istraga o nestanku Kašogija u toku.

Odvojene istrage o nestanku novinara vode turske i saudijske vlasti. Turski zvaničnici veruju da je on ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu i da mu je telo raskomadano i izneto iz te zgrade. Saudijski zvaničnici negiraju bilo kakvu umešanost u njegov nestanak.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Dva vozila su izašla iz konzulata posle ubistva novinara"

Izvor: B92, 19.Okt.2018

Turski istražitelji procenjuju mogućnost da su posmrtni ostaci nestalog novinara Džamala Kašogija odneti u šumu u predgrađu Istanbula ili u neki drugi grad...To je rekao neimenovani turski zvaničnik...On je rekao agenciji AP da je policija utvrdila da su dva vozila saudijskog konzulata napustila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.