Miting Erdogana 20. maja u Sarajevu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2018, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting Erdogana 20. maja u Sarajevu?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održaće 20. maja u Sarajevu veliki predizborni skup, piše turski provladin medij "Jenisafak", a prenose "Novosti".

Kako se navodi u tekstu, Erdogan će održati miting za 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i koji će doći iz drugih evropskih zemalja.

Nemačka i Austrija su zabranile organizovanje političkih skupova u tim zemljama.

"U Turskoj se 24. juna održavaju prevremeni predsednički i parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbori , te je aktuelnoj vlasti u Turskoj, odnosno Partiji pravde i razvoja veoma važno da u nekoj evropskoj zemlji održi predizborni miting, nakon što su prošle godine Holandija i Nemačka zabranile organizaciju skupova povodom referenduma o izmenama Ustava u Turskoj", piše "Jenisafak".

Erdogan je prvobitno planirao da održi miting u Nemačkoj s obzirom na to da u toj zemlji živi najveći broj turskih državljana, od svih zemalja Evrope, ali nije dobio dozvolu, a isto mu se dogodilo i u Austriji, pa je odluka pala da se predizborni skup održi u Sarajevu.

"Jenisafak" piše da su pripreme za ovaj događaj već počele i da on postaje još važniji nakon "antidemokratskih izjava koje dolaze iz evropskih zemalja".

Inače još ranije je najavljeno da će AK partija organizovati svoj ogranak u BiH..

Detalji Erdoganove posete Sarajevu još nisu poznati, ali se očekuje da turski predsednik zvanično otvori Kliniku za akušerstvo čiju je obnovu finansirala Turska razvojna agencija TIKA.

U opticaju je mogućnost ozvaničenja nastavka radova na novoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice što će sa više od 10 miliona evra finansirati Turska.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miting Erdogana 20. maja u Sarajevu?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održaće 20. maja u Sarajevu veliki predizborni skup, piše turski provladin medij "Jenisafak"...Erdogan će održati miting za 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i koji će doći iz drugih evropskih zemalja,  prenose "Novosti"...Nemačka i Austrija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.