Izvor: RTS, 06.Jul.2022, 16:02

Luki iz Osipaonice neophodna pomoć za lečenje

Četrnaestogodišnji Luka Jovanović Petrović iz Osipaonice kod Smedereva, se više od dve godine bori sa osteosarkomom, malignim karcinomom kostiju. Trenutno je sa porodicom na lečenju u Turskoj, ali nastavak terapija je upitan, jer više nemaju finansijskih sredstava. Ova porodica, suočava se sa još jednom nedaćom. Pre dve noći, izgoreo im je sprat porodične kuće.
Vest o Lukinoj bolesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došla je nakon, činilo se bezazlene povrede na treningu. Od tog momenta, za porodicu Jovanović Petrović, svaki dan je borba. Lečenje u Italiji, Grčkoj i sada u Turskoj, iziskivalo je mnogo novca, koji je sakupljen u brojnim humanitarnim akcijama. Najveći broj akcija, organizovali su Lukini prijatelji i škola u Osipaonici.

"Ljudi su se nekako malo udaljili ili zasitili svega toga, ali i dalje isključivo to, sms poruke 787 na 3030 i ako mogu firme sa nekim malo većim donacijama, to bi stvarno bio spas", kaže Nataša Antić, Lukina učiteljica.
Lukino zdravstveno stanje je teško. Pre početka lečenja u Turskoj, imao je osam metastaza. Trenutno prima četvrti ciklus hemoterapije, a krajem meseca će se obaviti i zračenje. Veliki je problem, jer već 40 dana, nisu uplatili novac bolnici, a svakoga trenutka očekuju da im se dostavi račun.
"Bilo je tu još dodatno lečenje, on je i dalje pod antibioticima, svakodnevno, još plus hemoterapije, tako da, stvarno je baš teška i baš ozbiljna situacija, i neće oni njima dozvoliti, dok se sve ovo ne isplati da budu otpušteni iz bolnice", navodi Nataša Antić, Lukina učiteljica.
Dok očekuju informacije o novcu i nastavku lečenja, porodica je dobila vest o požaru koji je u noći između nedelje i ponedeljka zahvatio sprat njihove porodične kuće, koji je sada neuslovan za život. Vatra je progutala i deo Lukine dokumentacije o lečenju, ali i injekcije vrednosti preko 1000 evra. Prizemlje, gde žive Lukini baka i deka je neoštećeno.
"To je puklo, da ja nisam znala gde se nalazim, struja nestala, prvo nisam mogla da izađjem iz sobe, nemam struju, ja uzmem telefon, upalim, kada sam gore otišla, to bukti, frižider, on bukti, dim", priča Dragana Jovanović, Lukina baka.
Slanjem poruke 787 na 3030, ili uplatom na dinarski račun, pomozimo da Luka nastavi lečenje i da se sa porodicom što pre vrati u Srbiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.