Lavrov: Potrebne čvrste garancije EK za Turski tok

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Potrebne čvrste garancije EK za "Turski tok"

Rusiji su potrebne čvrste garancije Evropske komisije za izgradnju tranzitne linije gasovoda "Turski tok" koja će ići prema Evropi, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov Rusiji su potrebne čvrste garancije Evropske komisije za izgradnju tranzitne linije gasovoda "Turski tok" koja će ići prema Evropi, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov. "Izgradnja ''Turskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << toka'' napreduje prema planu. Razmatraju se i opcije za produžetak kopnene tranzitne linije ovog gasovoda u evropskom pravcu", rekao je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tass. "Međutim, s obzirom na tužne lekcije povezane sa ''Južnim tokom'', čvrste pravne garancije Evropske komisije su svakako potrebne", dodao je on.PROČITAJTE JOŠ: "Turski tok" opet koče Bugari "Gasprom je prošle godine oborio rekord u isporukama gasa na evropsko tržište. Realizacija velikih infrastrukturnih projekata se nastavlja, među kojima je i Severni tok 2 koji bi trebalo da, preko najkraće i najjeftinije rute, diverzifikuje snabdevanje gasom za evropske potrošače", rekao je Lavrov.PROČITAJTE JOŠ: UDRUŽENjE ZA GAS: Amerikanci stopiraju Turski tok kroz Srbiju Prva linija gasovoda "Turski tok" namenjena je za isporuke gasa tržištu Turske, a druga za zemlje južne i jugoistočne Evrope. Kapacitet svake linije je po 15,75 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Lavrov: Potrebne čvrste garancije EK za Turski tok

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Feb.2019, 09:25

MOSKVA – Rusiji su potrebne čvrste garancije Evropske komisije za izgradnju tranzitne linije gasovoda „Turski tok" koja će ići prema Evropi, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov...„Izgradnja 'Turskog toka' napreduje prema planu. Razmatraju se i opcije za produžetak...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.