Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Jednostrane akcije SAD su razbjesnele Tursku

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tvrdi da su Tursku razbjesnele "jednostrane akcije" Vašingtona u Iranu i Siriji.

"Mnogi politički analitičari pitaju zašto nam je stalo i kažu da je najgore najbolje: pustite SAD da dokažu svoju nemogućnost da dođu do sporazuma, da pokažu svoju destruktivnu ulogu u globalnim poslovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pustite da to bude u Iranu ili Siriji i gdje su jednostrane akcije već razbjesnele Tursku", rekao je Lavrov.

U intervjuu za moskovski "Komersant", koji je urađen ranije ove nedjelje, a objavljen danas, Lavrov je ocijenio i da "ne obećava" pokušaj SAD da kroz moguće uvođenje novih sankcija promijeni spoljnu politiku Rusije, prenio je Rojters.

Turska vojska juče je ušla u sirijski region Afrin koji je pod kontrolom Kurda, dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan poručio je da će turske snage brzo završiti operaciju u Afrinu, istakavši da je Turska riješena da tu oblast očisti od milicije pod nazivom Jedinice za zaštitu naroda - YPG, koja uživa američku podršku, a koju Ankara smatra terorističkom grupom.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.