Kup Turske: Micić protiv Kalinića i Gudurića za veliki trofej

Izvor: B92, 16.Feb.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Turske: Micić protiv Kalinića i Gudurića za veliki trofej

U finalu košarkaškog Kupa Turske sastaće se istanbulski rivali Anadolu Efes i Fenerbahče.

Efes je u polufinalu eliminisao gradskog rivala Bešiktaš 78:70, dok je Fener bio bolji od Turk Telekoma iz Ankare 73:65.

Efes je sjajno počeo susret, ali su nekako izabranici Ergina Atamana uzeli previše slobode da šutiraju za tri poena pa su dozvolili Riču i ostalim igračima Bešiktaša da se rastrče i priđu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jednocifrenu razliku na poluvremenu.

Treću četvrtinu, Efes dobija rezultatom 27:16 i donosi velikih 65:46 pred kraj trećeg perioda, međutim, Duško Ivanović je uspeo da malo probudi svoju ekipu, ali do velikog preokreta nije došlo pa je Efes slavio rezultatom 78:70.

Najefikasniji igrač je bio francuski krilni centar Adrijan Moerman sa 29 poena, dok je srpski reprezentativac, Vasilije Micić ubacio 9 poena uz 9 asistencija i 3 skoka.

Željko Obradović i njegov Fenerbahče su bez većih problema savladali Turk Telekom rezultatom 73:65 (20:13, 16:20, 19:15, 18:17) i pridružili se Anadolu Efesu u finalu turskog kupa.

Od samog starta je Željko Obradović nametnuo svoj ritam, nadskočio protivnika i dobrim šutem za tri poena uspeo da stekne prednost od dva poseda. Iako je Fenerbahče u drugoj četvrtini perfektno šutirao za dva poena, Turk Telekom je uspeo da nadigra Fenerbahče i da priđe na samo tri poena razlike na poluvremenu.

Već u trećoj deonici, Slukas i Meli vraćaju razliku u korist Fenera, da bi u poslednjih deset minuta samo "dokusurili" protivnika.

Srpski reprezentativac, Nikola Kalinić, ubacio je 9 poena, koliko je imao i nekadašnji krilni centar Partizana, Žofri Lovernj, dok je Marko Gudurić meč završio sa pet ubačenih poena.

Finale kupa Turske na programu je u nedelju od 17 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.