Kamion sa migrantima sleteo s puta, 22 mrtvih

Izvor: B92, 14.Okt.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamion sa migrantima sleteo s puta, 22 mrtvih

Istanbul -- Najmanje 22 migranta, među kojima su i deca, poginula su kada se kamion prevrnuo u zapadnoj turskoj provinciji Izmir, javlja turska novinska agencija Anadolija

Prvobitni bilans bio je 15 nastradalih, a kasnije je podignut na 22 mrtva i 13 povređenih, prenela je agencija. Povređeni su prebačeni u obližnje bolnice.

Kamion koji je prevozio migrante sleteo je s puta i pao u korito kanala, navela je agencija. Vozilo je iz Ajdina putovalo ka Izmiru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zapadnoj obali Turske kada je naglo skrenulo s puta, prenosi Frans pres.

Za sada se ne zna nacionalnost migranata. Oni su, kako izgleda, išli ka obali, verovatno ka poluostrvu Dilek, odakle je grčko ostrvo Samos udaljeno samo nekoliko kilometara.

Snimci turske televizije prikazali su uništeno i izgorelo vozilo u koritu reke okruženo timovima za spasavanje.

Migranti sa Bliskog Istoka, Azije i Afrike koji žele da stignu do bogatijih država Evropske unije preko Grčke koriste Tursku kao značajnu tranzitnu rutu.

Poslednjih nekoliko godina stotine hiljada migranata pokušalo je morem sa turske obale da stigne do susedne Grčke, članice Evropske unije. Oko 25.000 ljudi stiglo je u Grčku od početka godine, a u pokušaju prelaza život je izgubilo 118 ljudi.

Dogovorom Turske i EU postignutim 2016. prema kojem Grčka vraća migrante nazad u Tursku, znatno je smanjen broj prelazaka ali i dalje brojni migranti pokušavaju tim putem da stignu do zapada Evrope.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Teška saobraćajka u Turskoj, 15 mrtvih

Izvor: BKTV News, 14.Okt.2018

Najmanje 15 osoba, među kojima i dece, poginulo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Turskoj, izvestila je turska agencija Anadolija...Kako prenosi Rojters, nesreća se dogodila kada je kamion sa migrantima sleteo sa staze na putu iz Ajdina u Izmir i prevrnuo se...O identintitetu migranata...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.