Kamen temeljac za zgradu Ambasade Nemačke simboličan početak novih partnerstava

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamen temeljac za zgradu Ambasade Nemačke simboličan početak novih partnerstava

Ovaj događaj ima veliku simboliku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovali su danas svečanosti upriličenoj povodom početka izgradnje novog objekata Ambasade Nemačke u Beogradu. Predsednik Srbije i gradonačelnik, zajedno sa nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom i izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tursku i zemlje EFTA Kristijanom Helbahom, simbolično su položili vremensku kapsulu u kamen temeljac za novu zgradu.

Pročitajte i:

Gradonačelnik Zoran Radojičić je zahvalio ambasadoru Nemačke i poželeo da se između dve zemlje nastavi uspešna saradnja. 

– . Nemačka je moćna i prosperitetna zemlja, a kao takva nama je prijatelj u ovim izazovnim vremenima. Istovremeno, ona je i velik investitor u Srbiju i Beograd, što je za nas izuzetno značajno – istakao je Radojičić.

On je naglasio da Beograd razvija nova prijateljstva i održava stara, a da je prijateljstvo s Nemačkom dragoceno.

– Svima nama zato želim da ovaj kamen temeljac bude simboličan početak novih partnerstava, razgovora i dogovora između predstavnika dva naroda – poručio je Radojičić.

Tom prilikom predsednik Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će uz nemački nadzor i srpske inženjere i radnike posao na ovom objektu biti na najbolji mogući način završen.

– Siguran sam da će zgrada da krasi Ulicu kneza Miloša, ali i da bude svedok važnih razgovora o budućnosti Srbije u kojoj Nemačka igra jednu od ključnih uloga. Odnosi između naših država u prošlom veku bili su dinamični, sa usponima i najtežim mogućim padovima. Međusobnim razumevanjem i poverenjem unapređeni su i danas su veoma kvalitetni i sadržajni. Ekonomska saradnja je na izuzetnom nivou, a Nemačka je postala prvi partner Srbije u trgovinskoj razmeni, što se neće menjati u narednih dvadeset godina – istakao je Vučić, dodajući da više od 45 hiljada ljudi danas ima posao zahvaljujući nemačkim kompanijama i investitorima u našoj zemlji.

Predsednik je svima poželeo dobar i uspešan rad na ovom značajnom objektu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vrata Evropske unije otvorena, ali Srbiju čekaju reforme

Izvor: N1 televizija, 13.Jun.2018

Plate i penzije neće moći da se povećavaju ako ne budemo više radili i ako ne budemo menjali sebe kaže Aleksandar Vučić koji je sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom, izaslanikom nemačkog ministarstva spoljnih poslova Kristijanom Helbahom i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem položio...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.