KO JE NAJJAČI NA BLISKOM ISTOKU? Turska na vrhu liste, Egipat i Jemen najviše iznenadili

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 19:22

KO JE NAJJAČI NA BLISKOM ISTOKU? Turska na vrhu liste, Egipat i Jemen najviše iznenadili

Objavljena je lista najmoćnijih vojski na Bliskom istoku

Na veb stranici Global Fajer Pauer (Global Fire Power), objavljena je lista najmoćnijih vojski u svetu.

U regionu Bliskog Istoka Turska se smatra najjačom vojskom, zatim Egipat na drugom mestu i Iran na trećem mestu.

Saudijska Arabija zauzela je četvrto mesto u vojnoj sili na Bliskom istoku, a slede ga Izrael na petom mestu, Emirati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na šestom, Irak na sedmom mestu, Sirija na osmom, Kuvajt na devetom mestu, dok je Oman na desetom mestu, a zatim Jordan na jedanaestom mestu.

Dno liste čine Jemen, Katar, Bahrein i Liban.

Na ovoj rang listi Egipat je uvršten u kategoriju Bliskog Istoka, ali su izostavljene arapske države Maroko, Libija, Tunis i Alžir, koje se nalaze u istoj severnoafričkoj regiji.

Saudijska Arabija je na vrhu liste u odnosu na države članice Saveta za zalivsku saradnju, UAE su drugi, Kuvajt treći, Oman četvrti, zatim Katar i Bahrein.

Vredi napomenuti da se klasifikacija Global Fajer Pauer Fondejšen zasniva na indeksu zasnovanom od 50 faktora, uključujući vojne, finansijske, logističke i geografske mogućnosti 138 zemalja.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.