Jedna nacija, dve države; stvaraju zajedničku vojsku?

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 11:26

"Jedna nacija, dve države"; stvaraju zajedničku vojsku?

Ankara i Baku pregovaraju o stvaranju zajedničke vojske, prenosi Sputnjik Azerbejdžan, pozivajući se na predsednika turskog parlamenta.

"Predsednik Velike nacionalne skupštine Republike Turske Mustafa Šentop izjavio je tokom konferencije za štampu u azerbejdžanskom gradu Gandži da Turska i Azerbejdžan pregovaraju o stvaranju zajedničke turkijske vojske", navodi se u saopštenju.

Kako prenosi agencija, u okviru dogovora održavaće se i vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vežbe dveju zemalja.

"Naša ideja je – jedna nacija, dve države. I tako će biti zauvek. S tim u vezi, bilo je mnogo pregovora i dogovora", dodao je.

Prvi trilateralni sastanak predsednika parlamenata Azerbejdžana, Turske i Pakistana Sahibe Gafarove, Mustafe Šentopa i Asada Kajsera održan je u utorak u Bakuu.

Nakon trilateralnog sastanka, šefovi parlamenata potpisali su deklaraciju. Oružane snage Azerbejdžana i Turske već su krajem juna izvele zajedničke taktičko-specijalne vojne vežbe u Nahičevanskoj autonomnoj republici.

Tom prilikom strane su saopštile da je produbljivanje tursko-azerbejdžanske saradnje u vojno-industrijskoj sferi predviđeno Šušinskom deklaracijom koju su zemlje potpisale 15. juna. Inače, deklaracija je potpisana u gradu Šuši u Nagorno-Karabahu i tiče se različitih oblasti saradnje između Ankare i Bakua, posebno obaveza u oblasti odbrane i uzajamne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OVO BI TREBALO DA ZABRINE I JERMENE I RUSE: Turska i Azerbejdžan prave zajedničku - TURKIJSKU VOJSKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021

Po principu "jedna nacija, dve države"..Ankara i Baku pregovoraju o stvaranju zajedničke turkijske vojske, prenosi Sputnjik Azerbejdžan, pozivajući se na predsednika turskog parlamenta...- Predsednik Velike nacionalne skupštine Republike Turske Mustafa Šentop izjavio je tokom konferencije za štampu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.