JERMENIJA KRŠI PREKID VATRE Turska uputila oštre osude zbog situacije u Nagorno-Karabahu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 23:09

"JERMENIJA KRŠI PREKID VATRE" Turska uputila oštre osude zbog situacije u Nagorno-Karabahu

Prekid vatre koji podržavaju SAD u regionu danas je doveden u pitanje budući da su obnovljene borbe u toj planinskoj oblasti u Azerbejdžanu

Turska je danas optužila Jermeniju da krši prekid vatre u Nagorno-Krabahu, postignut uz posredovanje SAD.

s jermenskim većinskim stanovništvom, prkoseći međunarodnim naporima da se okonča sukob u kojem je poginulo više stotina ljudi u poslednjih mesec dana.

- Da bi napori kopredsedavajućih grupe iz Minska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (SAD, Rusija, Francuska) dali rezultate, vidimo potrebu za razgovorima usmerenim ka cilju u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN i međunarodnim zakonima koji imaju za cilj trajni mir, uzimajući u obzir kršenja koja čini Jermenija - izjavio je portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova Hami Aksoj.

- Mislimo da najavljeni prekidi vatre mogu biti održivi samo na ovaj način - dodao je Aksoj.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.