JEDNA GRICKALICA U ČAK 80 DRŽAVA SVETA: Ova zemlja je prvak u izvozu pistaća

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 23:59

JEDNA "GRICKALICA" U ČAK 80 DRŽAVA SVETA: Ova zemlja je prvak u izvozu pistaća

Turska je u poslednja tri meseca izvezla pistaće proizvedene u jugoistočnoj provinciji Šanliurfa u vrednosti od 36,8 miliona dolara u ukupno 80 država.

Prema podacima Udruženja izvoznika iz jugoistočne Anadolije, izvoz pistaća iz Turske povećan je za 73 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavila je agencija Anadolija.

Vrednost izvoza pistaća u 2020. godini iznosila je ukupno 90,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << miliona dolara.

Italija je sa 661.000 tona bila najveći uvoznik turskih pistaća, a zatim Nemačka sa 629.000 i Izrael sa 254.000 tona.

Isa Kizildemir, šef Robne berze Šanliurfa rekao je da, uprkos globalnoj pandemiji korona virusa, poljoprivrednici u toj turskoj provinciji nisu odustajali od proizvodnje.

On je izrazio nadu da će do kraja godine ovaj sektor ostvariti novi rekord u izvozu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.