Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cepidlačenje

Izvor: RTS, 20.Okt.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cepidlačenje

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nazvao je "cepidlačenjem" reakcije na njegovu izjavu prema kojoj je Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet sadašnjem predsedniku Turske Radžipu Tajipu Erdoganu.
"To su cepidlačenja, jer šta je amanet nego briga? Ostaviti nekome nešto u amanet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << znači ostaviti mu brigu nad nečim", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu posle sednice Predsedništva BiH. 

Prema njegovim rečima, Evropska unija i pojedine zemlje Evrope dale su snažnu podršku Bosni i Hercegovini i brinule o njoj, kao i mnoge islamske zemlje.
"Moj pokojni otac jeste prepoznao jednog nadolazećeg lidera (Erdogana) i dao mu lično BiH u amanet, dakle zaduženje da on lično ne zaboravi takve obaveze", istakao je Izetbegović.
Naveo je da Srbija i Hrvatska takođe brinu o srpskom i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, dodavši da srpski ili hrvatski lideri iz BiH veoma često odlaze u Beograd i Zagreb.
"I onda se ova izjava izvuče pincetom i cepa na četvero", rekao je Izetbegović.
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ocenio je da je izjava njegovog bošnjačkog kolege Bakira Izetbegovića, da je njegov otac Alija na samrtnoj postelji "ostavio BiH u amanet turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu", glupost i neviđena politička šteta
Predsedništvo SDA osudilo je o Rezoluciju o vojnoj neutralnosti RS koju je pre par dana usvojio parlament ovog entiteta BiH.
"Ova rezolucija koju je usvojila Narodna skupština RS predstavlja nož u leđa, kršenje Dejtonskog sporazuma i novi udar na suverenitet BiH. Ta rezolucija je isključivo državno pitanje i zato neće imati nikakve efekte, ali ne treba potceniti njene posledice na odnose u zemlji", rekao je Izetbegović.
Lider SDA je naveo da je ova stranka utvrdila svoj predlog izmena i dopuna Izbornog zakona BiH, ali ga neće upućivati u skupštinsku procedure dok se ne sprovede presuda Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci", koja podrazumeva izmene Izbornog zakona BiH kako bi se i pripadnici nacionalnih manjina mogli kandidovati za Predsedništvo BiH i dok se ne okončaju skupštinske procedure o HDZ-ovom predlogu izmena ovog zakona.
Govoreći o koalicijama posle izbora 2018. godine, Izetbegović je rekao da SDA može u koaliciju sa svima osim s Fahrudinom Radončićem i njegovim Savezom za bolju budućnost. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović o svojoj izjavi: Šta je amanet nego briga?

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2017

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nazvao je "cepidlačenjem" reakcije na njegovu izjavu prema kojoj je Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet sadašnjem predsedniku Turske Radžipu Tajipu Erdoganu..."To su cepidlačenja, jer šta je amanet...

Nastavak na N1 televizija...

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cepidlačenja

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2017, 10:22

Lider SDA i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da su reakcije na njegovu izjavu da je njegov otac Alija ostavio BiH u amanet predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, "cepidlačenja" Lider SDA i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.