Iza napada u Luganu krije se dobro poznati džihadista? Žena napadač nema veze samo sa Turskom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 21:44

Iza napada u Luganu krije se dobro poznati džihadista? Žena napadač nema veze samo sa Turskom

Policija vodi detaljnu istragu

U istrazi napada nožem na dve žene koji je izvela 28-godišnja Švajcarkinja u tržnom centru u Luganu i teško povredila jednu od žrtava napada, ustanovljeno je da je ona u vezi sa jednim džihadistom iz Sirije.

Policija je saopštila da teže povređena žrtva napada nije u životnoj opasnosti, a otkriveno je da su turske vlasti 2017. godine zabranile napadačici da iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turske pređe u Siriju i vratile je u Švajcarsku, preneo je AP.

Iz švajcarskog Fedpola je obelodanjeno da je žena tada imala psihijatrijske probleme, kao i da je neposredno po povratku iz Turske primljena u jednu psihijatrijsku kliniku.

Švajcarski državni tužilac je pokrenuo postupak za mogući napad sa terorističkim motivima - nanošenje teških telesnih povreda, pokušaj ubistva sa preumišljajem i kršenje zabrane delovanja ektremističkih grupa kao što su Al-kaida i Islamska država.

Švajcarski mediji preneli su da su napadačicu savladala dva kupca pre dolaska policije, a u međuvremenu je austrijski premijer Sebastijan Kurc osudio ovaj napad "islamskog terorizma" i izrazio podršku Švajcarskoj "u teškim trenutcima".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.