Istražni tim uklanjao dokaze, telo izneto u koferima

Izvor: B92, 05.Nov.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Istražni tim uklanjao dokaze, telo izneto u koferima"

Tim poslat iz Saudijske Arabije da pomogne turskoj policiji u istrazi ubistva novinara Džamala Kašogija umesto toga radio na uklanjanju dokaza ubistva.

To navodi list Sabah, blizak turskoj vladi.

Pozivajući se na "pouzdane izvore", Sabah je preneo da je među 11 Saudijaca koji su u Tursku došli devet dana posle ubistva Kašogija bio jedan hemičar i jedan toksikolog.

Taj list je u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo da je telo ubijenog novinara, koje još nije pronađeno, bilo raskomadano i u pet kofera izneto iz saudijskog konzulata u Istanbulu, u kom se ubistvo odigralo.

U međuvremenu, Kašogijevi sinovi su apelovali da se njegovi ostaci vrate da bi mogao biti sahranjen u Saudijskoj Arabiji.

U jučerašnjem intervjuu za Si-En-En (CNN) oni su izrazili nadu da njihov otac nije patio pre smrti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji: Saudijski istražitelji uklanjali dokaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018

List Sabah, blizak turskoj vladi, danas navodi da je tim poslat iz Saudijske Arabije da pomogne turskoj policiji u istrazi ubistva novinara Džamala Kašogija umesto toga radio na uklanjanju dokaza ubistva...Pozivajući se na "pouzdane izvore", Sabah je preneo da je među 11 Saudijaca koji su u Tursku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.