IZRAELSKI KOMANDOSI ULETELI NA TURSKI BROD! Ukrcali se na plovilo u PLAMENU, evo šta je objašnjenje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2019, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZRAELSKI KOMANDOSI ULETELI NA TURSKI BROD! Ukrcali se na plovilo u PLAMENU, evo šta je objašnjenje (VIDEO)

Izraelske pomorske snage ukrcale su se na teretni turski brod u Sredozemnom moru kraj Haife na severu Izraela koji je zahvatila vatra.

Vojska je saopštila da je rano danas upozorena na požar koji je zahvatio trup broda.

Na molbu kapetana izraelske snage su pretražile brod. Nekoliko sati kasnije je saopšteno da su uhvatile skrivenog putnika i da je odveden u policiju na ispitivanje. Izraelski mediji su objavili da je brod plovio iz Turske u izraelsku luku i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je slepi putnik pokušao da ga zapali, pričinivši štetu. Brod je plovio pod zastavom Paname.

Vojska nije obelodanila detalje, rekavši samo da je je incident okončan. Izraelski mediji takođe javljaju da se veruje kako se radi o krivičnom delu, a ne aktu povezanom sa terorizmom i da se turski konzul navodno sastao sa osobom koja je pritvorena.

🌐 World Newz 🌐 #IDF seizes foreign cargo ship after ‘unlisted passenger’ attempted to set the vessel on fire

READ MORE: https://t.co/MXRpeEmLfMpic.twitter.com/wVHv6Qf0Q5

— BreakinNewz (@BreakinNewz01) June 9, 2019

Izveštaja o povredama nije bilo. Izraelska vojska je večeras objavila snimak operacije pomorskih snaga. Na snimku iz vazduha se vidi kako snage prilaze brodu u čamcu pre ukrcavanja i kako se okupljaju na palubi. Brod MSC Kanbera je pretražen zajedno s policijom.

Nalazio se nekoliko kilometera od Haife, a isplovio je iz luke Mersin na jugu Turske. Objavljivanje drugih detalja je zabranio izraelski vojni cenzor.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.