Haradinaj: Mnogo nejasnoća oko deportacije državljana Turske

Izvor: N1 televizija, 03.Apr.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Mnogo nejasnoća oko deportacije državljana Turske

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da ne razume reakciju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na smene pri kosovskom ministarstvu spoljnih poslova i dodao da ima mnogo nejasnoća u pritvaranju i deportaciji turskih državljana.

Haradinaj je ponovo izjavio da ne razume reakciju predsednika Turske na smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Kosova i direktora Kosovske obaveštajne agencije KOA zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pritvaranja i deportacije šest državljana Turske s Kosova koju je Haradinaj osudio.

"Mi se ne mešamo u unutrašnja pitanja Turske, ovo su naša unutrašnja pitanja i niko neće odlučivati o unutrašnjim pitanjima Kosova", kazao je ponovo Haradinaj, za program Glasa Amerike na albanskom jeziku.

Rekao je da u pritvaranju i deportaciji turskih državljana ima mnoge nejasnoća, da je način povlačenja dozvole boravka na Kosovu bio vrlo brz, a deportacija tajna, i da on nije bio informisan što je bilo presudno da neopozivo smeni ministra i direktora KOA.

Upitan koliko sve to može da utiče na odnose Kosova i Turske, Haradinaj je rekao da treba da budu obazrivi i da pokažu poštovanje, ali da svako treba da zna granice dokle može da se meša u unutrašnja pitanja Kosova.

"Kosovo je nezavisna država i treba da poštuju unutrašnja institucionalna kretanja, Ustav zemlje", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj iznenađen oštrom reakcijom Erdogana

Izvor: VOA, 03.Apr.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je u današnjem ekskluzivnom intervjuu za Albanski servis Glasa Amerike da ga čudi ogorčeno reagovanje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana povodom istrage, koju su vlasti u Prištini otvorile zbog iznenadnog hapšenja i deportovanja šest turskih državljana...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.