Haos na granici Turske i Grčke: Sukob policije i migranata; Erdogan ih šalje autobusima? VIDEO

Izvor: B92, 28.Feb.2020, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na granici Turske i Grčke: Sukob policije i migranata; Erdogan ih šalje autobusima? VIDEO

Graničari na severoistiočnoj granici Grčke sa Turskom suzavcem su rasterivali oko 500 izbeglica i migranata.

Migranti su pokušali da uđu u Grčku - i EU, nakon što je Ankara smanjila kontrolu, odnosno odlučila je da više ne zaustavlja izbeglice iz Sirije koji kopnom i morem pokušavaju da stignu u Evropu,

Turski graničari nestali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ovog jutra, rekao je gradonačelnik Orestijade Vasilis Mavradis, dodajući da je grupa migranata pokušala da uđe preko Kastanjesa.

Ovo je prvi put da je toliko velika grupa migranata pokušala masovno da pređe.

Za list Katimerini izvori su rekli da je povećan broj patrola u ovoj oblasti i postavljena je žičana ograda koja osigurava svaki centimetar granice.

Na društvenim mrežama kruže informacije sa video-snimcima, gde se navodi da Turska obezbeđuje autobuse za migrante i šalje ih do graničnih prelaza sa Grčkom i Bugarskom.

Grčka neće tolerisati nijedan ilegalan ulazak migranata preko njene granice i povećaće bezbednost na svojim granicama, upozorio je danas grčki premijer Kirijakos Micotakis.

"Grčka ne snosi nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i neće snositi posledice odluka koje su doneli drugi", naveo je on na Tviteru, prenosi Rojters.

Migranti i izbeglice počeli su da se okupljaju na grčko-turskoj kopnenoj granici pošto je Turska upozorila da će pustiti na hiljade izbeglica koje drži u zemlji od 2016. po sporazumu Ankare i EU, a koji žele da dođu do Evrope.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.