HOĆEMO LI SA AMERIMA PRE FINALA? Njihov današnji meč otklanja SVE DILEME (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2019, 05:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOĆEMO LI SA AMERIMA PRE FINALA? Njihov današnji meč otklanja SVE DILEME (VIDEO)

Čeka nas prava košarkaška poslastica.

Košarkaška reprezentacija SAD od 14:30 igra poslednji meč druge faze takmičenja protiv Brazila. Amerikanci imaju maksimalan učinak u dosadašnjem toku šampionata, a susret sa Brazilcima odlučiće ko će biti prvplasiran tim u K Grupi što značajno utiče i na raspored naše selekcije na putu ka finalu.

Izabranici Grega Popovića su na Mundobasketu redom pobeđivali Češku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tursku, Japan i Grčku, dok je Brazil posle tri startne pobede deklasiran od reprezentacije Češke (71:93). Ameri su najviše problema imali protiv Turaka, koji su bili pred pobedom i u regularnom toku i u produžetku, ali su ih promašaju Balbaja i Osmana sa linije penala na kraju koštali i eliminacije sa šampionata.

Amerikanci su, naravno, apsolutni favoriti na današnjem susretu, ali je zanimljivo podsetiti da su Brazilci slavili u njihovom poslednjem odmeravanju snaga. To se dogodilo 2015. godine u grupi A Panameričkih igara, kada je Brazil bio bolji rezultatom 93:83. SAD su taj turnir odigrale u kombinovanom sastavu koji su uglavom činili mladi igrači i oni iz razvojne, NBDL lige.

Amerika bi trijumfom nad Brazilom osigurala prvo mesto u grupi, pa obzirom na poraz "Orlova" od Španije (69:81) najrealnije je da se sa njima sastanemo već u polufinalu. SAD će u četvrtfinalnom meču igrati sa poraženim iz duela Francuska - Australija.

Ako pogledamo dosadašnju timsku statistiku, Ameri u odnosu na Brazil dominiraju u skoku, jer prosečno hvataju čak 13 lopti više po utakmici (50:37). Bolji su i u šutu za dva, ali zanimljivo je da Brazilci preciznije šutiraju i trojke, ali i slobodna bacanja.

Svakako da je ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Petrović pomalo vremešna i autsajder u meču sa velikim favoritom, ali ko je očekivao i da će Turci stići nadomak pobede u prvoj fazi, pa je upravo takav rasplet i viđen. U svakom slučaju očekuje nas još jedna atraktivna utakmica na Mundobasketu pred odlučujuće četvrtfinalne borbe.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Amelija Vega, supruga NBA košarkaša Ala Horforda

Hoy recordamos a la hermosa Amelia Vega, Miss Universe 2003 de REPÚBLICA DOMINICANA😍 La única dominicana que ha ganado la corona del Miss Universe. . . . #AmeliaVega #MRDU #missrepublicadominicana #MissDominicanRepublic #DominicanRepublic #MissUniverse #MissUniverso #TBT

Објава коју дели Todas Misses by Bryan Medina (@todasmisses) дана 14. Сеп 2017. у 5:52 PDT

Amelia Vega explota contra bullyng cibernético tras ataque contra su hija http://noticialibre.com/2017/09/07/amelia-vega-explota-contra-bullyng-cibernetico-tras-ataque-contra-su-hija/

Објава коју дели Manuel Santos Mercedes (@manuel.santosmercedes) дана 7. Сеп 2017. у 12:21 PDT

Miss Universe 2003 Amelia Vega from Dominican Republic 👑🇩🇴 . . #dominicanrepublic #missuniverse #missuniversedominicanrepublic #missuniverso #ameliavega #missdominicanrepublic #confidentlybeautiful . . #latina #dominican #latinamerica #northamerica #model #beautiful #beautyqueen #pageantgirls #pageant #sash #crown #smart #sexy #igers #igersdominicanrepublic #igersnorthamerica #instamood #instagood #instadaily #picoftheday #photooftheday #dominicanqueen

Објава коју дели Beauty Queen Lover💋 (@beautyqueen_lover) дана 30. Авг 2017. у 7:14 PDT

#MissDominicanRepublic2002 #MissUniverse2003 🇩🇴 🌷

Објава коју дели 🌺🥀 (@latinaunited) дана 1. Сеп 2017. у 8:15 PDT

Belleza de mujer 💕

Објава коју дели Reinas de belleza LATINAS💖 (@the.universe.beautiful) дана 30. Јун 2017. у 10:36 PDT
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.