Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković na Konferenciji predsednika parlamenata Evroazije

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je izjavila da je Srbija radi na "sveobuhvatnom unapređenju prijateljskih odnosa" i saradnje sa zemljama evroazijskog regiona, saopštio je kabinet Predsednice.

Ona je na Trećem sastanku predsednika parlamenata zemalja Evroazije u Antaliji (Turska) Narodna skupština Srbije učestvuje u svim regionalnim inicijativama, razvija odnose sa susedima, ali i da jača saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "geografski udaljenim, a suštinski bliskim zemljama i narodima".

Gojković je navela da Srbija pored brojnih sporazuma o bilateralnoj i saradnji i strateškim odnosima sa zemljama tog regiona, učestvuje i u formatima "Jedan pojas, jedan put" i "Kina - zemlje centralne i istočne Evrope".

Treći sastanak zemalja Evroazije otvorili su predsednici Velike Narodne skupštine Turske Binali Jildirim, predsednik Narodne skupštine Koreje Mun Hi Sang i predsednik Federalne Skupštine Rusije Vjačeslav Volodin, koji su se založili "za bolju saradnju u regionu u oblasti ekonomske saradnje, trgovine, umrežavanja i infrastrukture, održivog razvoja i pozvali na mirno rešavanje sukoba kroz dijalog".

Sastanak, kome prisustvuje više od 20 predsednika parlamenata zemalja Evroazije, 15 potpredsednika, kao i nekoliko stotina članova parlamenta, biće završen usvajanjem završne izjave.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Za saradnju u evroazijskom regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas na sastanku predsednika parlamenata zemalja Evroazije u Turskoj da je Srbija snažno opredeljena da nastavi da radi na sveobuhvatnom unapređenju prijateljskih odnosa i saradnje sa zemljama evroazijskog regiona...Ona je istakla da Srbija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.