GENERAL HULUSI AKAR OTKRIVA: Turska ima plan za Karabah, ne odustaje, Putinu se ne sviđa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 22:24

GENERAL HULUSI AKAR OTKRIVA: Turska ima plan za Karabah, ne odustaje, Putinu se ne sviđa!

Jedna stvar je za Tursku izuzetno važna

Turska nastavlja pregovore sa Rusijom o tehničkim aspektima nadzornog centra u Nagorno-Karabahu u planiranom formatu, izjavio je turski ministar odbrane Hulusi Akar.

- Naši pregovori sa ruskom vojnom delegacijom o tehničkim aspektima centra za nadzor u Karabahu nastavljaju se u skladu sa planiranim rasporedom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Akar, prenosi agencija Anadolija.

Ankara i Moskva potpisale su 11. novembra memorandum o centru za kontrolu primirja u Karabahu. Pre toga je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio da će Moskva i Ankara raditi na Karabahu preko nadzornog centra na teritoriji Azerbejdžana, kao i da "nije bilo reči o zajedničkim mirovnim snagama".

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Vesti iz Nagorno-Karabaha možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Moskva i Ankara potpisale dokument o uspostavljanju zajedničkog nadzornog centra u Karabahu

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2020, 14:32

Moskva i Ankara potpisale su dokument o uspostavljanju zajedničkog nadzornog centra u Karabahu. „Završeni su tehnički pregovori Rusije i Turske o stvaranju i funkcionisanju nadzornog centra za kontrolu prekida vatre u Karabahu, potpisan je sporazum“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.