Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 23:20

Fer-plej na delu u Turskoj: Konja pustila rivala da izjednači (VIDEO)

Zanimljiv detalj sa meča Kupa Turske

Turski fudbal poznat je po incidentima među navijačima, ali i igračima, međutim, ovog četvrtka pokazao je svoju lepšu stranu. U duelu četvrtog kola kupa, drugoplasirani tim Superlige, Konjaspor, bio je apsolutni favorit protiv desetoplasiranog iz drugoligaškog karavana, Vanspora.

Tu ulogu je i opravdao pobedom 3:1 i plasirao se u šesnaestinu finala, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << teže nego što se očekivalo. Tek golovima u 71. i 76. minutu domaćin je uspeo da slomi otpor rivala, koji je dotad uspešno čuvao 1:1.

Mogli su fudbaleri Konje s mnogo manje drame da reše ovu utakmicu, ali su u 35. minutu odlučili da fer-plej potezom omoguće rivalu da izjednači. Svi igrači i golman milno su posmatrali Hamzu Kučukojlua kako s loptom u nogama trčkara od centra do gola i pogađa nebranjenu mrežu. Sve to pošto su prethodno igrači Vanspora zastali i tražili da se igra prekine zbog povrede kolege iz domaćeg tima. Njegovi saigrači su, ipak, nastavili akciju i postigli gol, ali je potom u dogovoru sa sudijom usledio fer-plej potez.

Gestovi za pohvalu i jednih i drugih.

İ.H Konyaspor 1-0 S. Vanspor

⚽Barış Gök (k.k) pic.twitter.com/RC4EI0E6ww

Vanspor afirma que se detuvieron por un jugador de Konyaspor lesionado, tras encajar el 1-0. Estos últimos acuden al Fair Play y les permiten anotar el 1-1.

La copa es otra cosa.🤝

pic.twitter.com/0SmKIUwmDa

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.