Direktor RTCG se izvinio Islamskoj zajednici zbog greške

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 22:35

Direktor RTCG se izvinio Islamskoj zajednici zbog greške

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kazao večeras je da se javni servis Crne Gore izvinio Islamskoj zajednici zbog propusta u dnevniku.

Televizija Crne Gore napravila je propust jer je reisa Rifata Fejzića greškom nazvala "reisom Islamske države", prenele su "Vijesti".

U objavi na Fejsbuk profilu, Raonić je naveo da je Islamska zajednica prihvatila izvinjenje.

"Za poslednji propust u kajronu vesti, već smo uputili izvinjenje Islamskoj zajednici, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su predstavnici ove verske zajednice prihvatili. Svima nam je žao što je u jednom delu javnosti time skrajnut fokus sa jednog bitnog društvenog događaja. Ipak, nadamo se da je emitovanjem ovog programa učinjen jedan značajniji iskorak ka upoznavanju i razumevanju", naveo je, između ostalog, Raonić na Fejsbuku.

Dodao je da u RTCG rade dobri ljudi, koji, kako je naveo "greše i grešiće".

Polaganjem zakletve i preuzimanjem posebnog dokumenta o postavljenju - menšure, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić i zvanično je danas stupio na dužnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inaugurisan reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić

Izvor: SandzakPress.net, 07.Feb.2022, 13:19

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, inaugurisan je na svečanosti u Osmanagića džamiji u Podgorici. Na ceremoniji kojoj su prisustvovali poglavari islamskih zajednica regije i Turkiye, Fejziću je dodijeljena menšura od strane predsjednika Uprave za vjerske poslove Republike Turkiye...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.