
Izvor: B92, 10.Sep.2019, 09:37 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Evo kako da skuvate savršenu tursku kafu koja će probuditi sva vaša čula
Najveći neprijatelji zrnima kafe su vlaga i vazduh.
Kada su jednom izložena ova dva faktora, aromatična ulja kafe brzo se rasplinu. Kafa će duže ostati sveža ako kupite i čuvate cela zrna, najbolje u neprozirnoj i dobro zatvorenoj posudi. Kupujete li više kafe nego što planirate da potrošite u desetak dana, višak slobodno stavite u zamrzivač. Najbolji način da prepoznate sveža zrna kafe je miris, a potrebna je slatka, zemljasta aroma kafe.
U pripremi kafe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema neke velike tajnovitosti. Osnovni postupak je uvek isti: preko mlevene kafe prelijete vruću vodu i tada će se izlučiti aromatična ulja koja daju dobar ukus. Kako biste uvek skuvali dobru kafu, bez obzira služite li se aparatima ili običnom posudom, vrede neka univerzalna pravila kao što su ta da:
Pogledaj vesti o: Turska
Evo kako da skuvate savršenu tursku kafu koja će probuditi sva vaša čula
Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019
Kada su jednom izložena uticaju ova dva faktora, aromatična ulja kafe brzo se rasplinu. Kafa će duže ostati sveža ako kupite i čuvate cela zrna, najbolje u neprozirnoj i dobro zatvorenoj posudi... Kupujete li više kafe nego što planirate da potrošite u desetak dana, višak slobodno stavite...