Evakuisana gradska skupština u Gagenauu zbog pretnje bombom

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisana gradska skupština u Gagenauu zbog pretnje bombom

Nemačke vlasti evakuisale su danas gradsku skupštinu u gradu Gagenau nakon što su primili poziv da je u zgradi postavljena bomba, izjavio je gradonačelnik tog grada Mihael Fajfer.
Pretnja bombom upućena je samo dan nakon što je otkazan događaj na kome je trebalo da govori turski ministar pravde.
Upitan da li je pretnja bombom povezana sa otkazivanjem tog događaja, Fajfer je ukazao da vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sumnjaju, ali da ne mogu da budu sigurne u to, preneo je Rojters.
"Pretpostavljamo da postoji veza. Ne znamo koliko ozbiljno treba da shvatimo ovu pretnju", rekao je Fajfer lokalnoj televiziji.
Turski ministar pravde Bekir Bozdag trebalo je u četvrtak da se obrati pristalicama turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka u pripravnosti: Nakon otkazanog skupa podrške Erdoganu, dojava o PODMETNUTOJ BOMBI

Izvor: Blic, 03.Mar.2017

Gradska kuća u Gagenau, nemačkom gradu gde je otkazan skup na kome je trebalo da govori turski ministar, evakuisana je danas posle pretnje bombom..."Danas oko 7.30 telefonski je upućena pretnja bombom, a sagovronik je kao razlog naveo otkazivanje skupa sa turskim ministrom pravde", rekao je za Frans...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.