Erdogan traži od Evrope da ne podržava PKK: Kao da igraju u minskom polju

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan traži od Evrope da ne podržava PKK: "Kao da igraju u minskom polju"

Turski predsjedik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas evropske države da prestanu da podržavaju Radničku partiju Kurdistana (PKK).

Erdogan je upozorio Evropu da se i njeni gradovi suočavaju sa sličnom vrstom napada koje je Turska pretrpela u proteklih nekoliko dana. On je podsetio da su za neke napade odgovornost prihvatili kurdski militanti, a da je za druge okrivljena "Islamska država".

- Uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jasnoj realnosti, evropske države na obraćaju pažnju, kao da igraju u minskom polju - naglasio je Erdogan.

Kurdistanski sokolovi slobode (TAK), radikalna kurdska grupa povezana sa PKK, preuzela je odgovornost za samoubilački bombaški napad u Ankari tokom vikenda, kada je poginulo 35 osoba.

Turski zvaničnici optužuju malo poznatu grupaciju TAK da deluje ispred PKK u napadima na civilne mete, ali Radnička partija Kurdistana tvrdi da ta grupacija odvojena od njih i da nad njima nema kontrolu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.