Erdogan poručio Trampu: Turska se neće odreći S-400

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan poručio Trampu: Turska se neće odreći S-400

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kaže da je američkom predsedniku Donaldu Trampu u Vašingtonu prošle sedmice preneo da se Turska neće odreći ruskog sistema protivraketne odbrane S-400 koji je nabavila uprkos protestima svog saveznika iz NATO-a.
Redžep Tajip Erdogan je članovima svoje Stranke pravde i razvoja u parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštio da je Donaldu Trampu rekao i da bi, ako Sjedinjene Države zadrže beskompromisni stav o F-35, Turska morala da traži alternativu kako bi zadovoljila svoje srednjoročne odbrambene potrebe, preneo je Rojters.

Erdogan i Tramp su razgovarali u Beloj kući kako bi prevazišli međusobne rastuće razlike.
Vašington je saopštio da sistem S-400 predstavlja pretnju njenim borbenim avionima F-35 i suspendovao je Tursku iz svog avionskog programa, gde se Turska pojavljivala kao kupac i proizvođač.
SAD su, takođe, upozorile Tursku da će se suočiti sa sankcijama zbog takvog dogovora.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ako SAD ne odustanu od uslova za F-35, potražićemo alternativu"

Izvor: B92, 19.Nov.2019

Ankara -- Redžep Tajip Erdogan izjavio je kako je Donaldu Trampu rekao da će Turska potražiti alternativu za kupovinu oružja ukoliko SAD ne odustanu od uslova za F-35...Predsednik Turske to je izjavio na sastanku parlamentarne grupe vladajuće stranke AKP...Tokom Erdoganove posete SAD Vašingtonu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.