Izvor: RTS, 29.Avg.2020, 21:51

Erdogan otvorio tehnološki centar i još 40 fabrika – odjednom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan svečano je otvorio tehnološki centar u Istanbulu. U okviru centra, putem video-konferencije otvoreno je još 40 fabrika širom Turske, ukupne vrednosti 460 miliona evra.
Redžep Tajip Erdogan je izjavio na otvaranju tehnološkog centra MESS, u koji je uloženo 23 miliona evra, da se nada otvaranju nove ere u području konkurentne tehnologije i da će se godišnje pružati 400.000 sati besplatne edukacije za 40.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudi.

Dodao da će se posle smanjenja posledica epidemije koronavirusa u svetu, Turska ponovo vratiti ubrzanom napretku, navodi Anadolija.
"Turska, koja pre 18 godina nije mogla napraviti korak bez MMF-a, danas je prema paritetu kupovne moći 13. zemlja u svetu. Iako to neki ne žele, mi smo odlučni da Tursku, kao središte tri kontinenta, pretvorimo u globalni proizvodni i tehnološki centar", poručio je Erdogan.
Govoreći i o investiciji 40 ostalih fabrika koje su danas svečano otvorene, Erdogan je rekao da te kompanije direktno obezbeđuju zaposlenje za 4.000 građana, a indirektno za više desetina hiljada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan otvorio tehnološki centar i još 40 fabrika odjednom

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2020

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan svečano je danas otvorio tehnološki centar MES S u Istanbulu, u okviru kojeg je putem video konferencije otvoreno još 40 fabrika širom Turske ukupne vrijednosti 460 miliona evra, javlja Anadolija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.