Erdogan opet upozorava da će otvoriti vrata Evrope za izbeglice

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan opet upozorava da će otvoriti vrata Evrope za izbeglice

Turska će morati izbeglicama iz Sirije da otvori vrata Evrope ako Brisel ne pruži dovoljno podrške Ankari, poručio je Evropskoj uniji turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
Redžep Tajip Erdogan je rekao da Turska ne može sama da nosi teret izbegličke krize. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Turska planira da na severu Sirije uspostavi sigurnosnu zonu gde bi moglo da se smesti dva miliona izbeglica, nakon što se iz te regije sklone kurdske snage.
Ankara je tražila od Evropske unije da pomogne Turskoj da smesti više od 3,5 miliona izbeglica.
"Bilo da dobijemo pomoć ili ne, nastavićemo da pomažemo našim gostima. Ali, ako to ne bude funkcionisalo, onda ćemo morati da otvorimo vrata", rekao je Erdogan na konferenciji za medije sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.