Erdogan okrivio Asada za hemijski napad i UN zbog ćutanja

Izvor: N1 televizija, 05.Apr.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan okrivio Asada za hemijski napad i UN zbog ćutanja

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan okrivio je sirijski režim za navodni hemijski napad u kojem su poginule najmanje 75 osobe, ali i Ujedinjene nacije zbog toga što nisu osudile napad.

Govoreći na skupu na severozapadu Turske, Erdogan je rekao da će predsednik Sirije Bašar al Asad patiti "od prokletstva" žrtava dok će Ujedinjene nacije morati da objasne svoje navodno ćutanje.

Erdogan je rekao: "O, Asade, ubico, kako ćeš pobeći od njihovog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prokletstva? Kako će se Ujedinjene nacije, koje su ostale neme, opravdati za to?"

Turski predsednik, koji je u kampanji pred referendum o proširenju njegovih ovlašćenja, rekao je i da Turska brine o žrtvama napada koje su prebačene u tu zemlju.

"Mi činimo najviše što možemo, ali to nije dovoljno. Tužan sam kao otac. Ono što se desilo toj deci, ranjava naša srca", rekao je Erdogan.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Erdogan okrivio Asada za hemijski napad u Siriji, ali i UN

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan okrivio je danas sirijski režim za navodni hemijski napad u kojem su poginule najmanje 75 osobe, ali i Ujedinjene nacije zbog toga što nisu osudile napad...Govoreći na skupu na severozapadu Turske Erdogan je rekao da će predsednik Sirije Bašar al Asad patiti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.