Erdogan nije optimističan: Danas važan razgovor

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 07:14

Erdogan nije optimističan: Danas važan razgovor

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je nameru da danas razgovara telefonom sa ruskim i ukrajinskim kolegama.

"Naravno, Rusija neće pozitivno gledati na te stvari (pristupanje Švedske i Finske NATO). Rusija je, pre svega, zabrinuta zbog finskog pitanja. Zašto? Zato što je ovo granična zemlja i zato ne podržava članstvo Finske u NATO. U stvari, Rusija ne podržava ulazak nijedne skandinavske zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u NATO", rekao je Erdogan novinarima u nedelju po povratku iz posete Azerbejdžanu, javila je televizija NTV, preneo je TAS S.

"Mi sanjamo da će se rat između Rusije i Ukrajine što pre završiti mirom, ali se čini da se događaji razvijaju negativno iz dana u dan", ocenio je Erdogan.

"U ponedeljak ću imati telefonske razgovore i sa (predsednikom) Rusije i (predsednikom) Ukrajine. Nastavićemo da pozivamo strane da koriste kanale dijaloga i diplomatije", istakao je turski lider.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je za RIA Novosti da je razgovor Putina sa Erdoganom planiran za danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin i Erdogan danas razgovaraju telefonom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2022

MOSKVA - Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan zakazali su za danas telefonski razgovor bez učešća treće strane, potvrdio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.