Erdogan naredio da se ne koriste usluge kompanije Mekinsi

Izvor: RTS, 06.Okt.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan naredio da se ne koriste usluge kompanije "Mekinsi"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio je svojim ministrima da prestanu da koriste konsultantske usluge od američke firme "Mekinsi", nakon što su sporazum sa njom kritikovali predstavnici opozicije.
Prošlog meseca, ministar finansija Barat Albajrak, koji je i Erdoganov zet, izjavio je da je Turska odlučila da radi sa firmom "Mekinsi" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi brže implementirala srednjoročan ekonomski program, prenosi Rojters.

Lider najveće opozicione stranke, Republikanske narodne partije, Kemal Kiličdaroglu optužio je ove nedelje Erdogana što angažuje američku firmu u vreme kada su odnosi sa Vašingtonom narušeni hapšenjem američkog sveštenika u Turskoj i drugim problemima.
"Ta osoba (Kiličdaroglu) pokušava da nas satera u ćošak postavljajući pitanja o konsultantskoj firmi koja je u celosti isplaćena kako bi nam pomogla u ekonomskom menadžmentu. Da mu ne bih dao za to šansu, rekao sam svojim ministrima da ne koriste više njihove usluge", rekao je Erdogan članovima svoje stranke.
Erdogan je dodao i da je Turska otvorena za investicije i podršku, sve dok bilo koji ugovor ne utiče na njen suverenitet. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODNOSI TURSKE I SAD SVE ZATEGNUTIJI: Erdogan naredio da se ne više koriste usluge kompanije Mekinsi!

Izvor: Kurir, 06.Okt.2018

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio je svojim ministrima da prestanu da koriste konsultantske usluge američke firme "Mekinsi", posle kritika opozicije zbog zaključivanja sporazuma sa ovom kompanijom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.