Erdogan bez odgovora o pismu, Tramp je veliki obožavatelj Erdogana

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan bez odgovora o pismu, Tramp je "veliki obožavatelj" Erdogana

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan nije odgovorio na pitanje zašto je ignorisao pismene zahteve predsednika Donalda Trampa da prekine svoju invaziju na sever Sirije, rekavši da je pismo vratio Trampu.
"Pismo je vraćeno gospodinu predsedniku ovog popodneva", rekao je Erdogan u sredu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Trampom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beloj kući.

Erdogan nije direktno odgovorio na novinarsko pitanje zašto je ignorisao Trampov zahtev i nastavio s invazijom na područje koje kontrolišu Kurdi, umesto toga opisujući teroriste na Bliskom istoku koji su ubili turske državljane, prenosi Politiko.
Ovo podseća na situaciju sa Trampovim neobično kolokvijalnim pismom iz oktobra u kome je poručio Erdoganu da ne bude "budala" ili "tvrd čovek". Erdogan je prošlog meseca nazvao pismo nediplomatičnim, rekavši: "Nismo zaboravili na njega".
"Hajde da napravimo dobar posao!" Tramp je napisao u pismu 9. oktobra. "Ne želite da budete odgovorni za klanje hiljade ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za uništavanje turske ekonomije – a biću."
Prethodno je objavljeno da je Erdogan bacio pismo u smeće čim ga je primio.
"Za naš odnos nema smisla da se dalje bavimo ovim pismom", rekao je Erdogan novinarima u oktobru.
"To nam nije prioritet, ali kada dođe vreme, voleli bismo da znamo da ćemo preduzeti neophodne korake", dodao je.
Konferencija za novinare, osim toga, protekla je u prijateljskom tonu, a Tramp je iskazao divljenje turskom kolegi, rekavši da je "veliki obožavatelj" Erdogana.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.