Erdogan: Turska ulazi 35 kilometara na teritoriju Siriju

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Turska ulazi 35 kilometara na teritoriju Siriju

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će turska vojska i njeni saveznici iz redova sirijskih pobunjenika u svojoj ofanzivi protiv kurdske milicije ući 30 do 35 kilometara duboko u teritoriju Sirije Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će turska vojska i njeni saveznici iz redova sirijskih pobunjenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u svojoj ofanzivi protiv kurdske milicije ući 30 do 35 kilometara duboko u teritoriju Sirije. On je rekao i da su turske snage već preuzele kontrolu nad gradom Ras al Ain, kao i da su zauzele pogranični sirijski grad Tel Abijad, prenosi Rojters.PROČITAJTE JOŠ - TURSKA OFANZIVA U SIRIJI: Erdogan razgovarao sa Putinom, žestoka bombardovanja turske avijacije i artiljerije (FOTO + VIDEO) Turski predsednik je na konferenciji za novinare kazao i da su u ovoj operaciji dosad izgubila dva turska vojnika i 16 sirijskih pobunjenika. OPSERVATORIJA: POGINULA 104 BORCA SNAGA PREDVOĐENIH KURDIMA Broj poginulih pripadnika Sirijskih demokratskih snaga predvođenih Kurdima od početka turske ofanzive na severu Sirije porastao je na 104, saopštila je danas sirijska Opservatorja za ljudska prava. Snage predvođene Kurdima saopštile su da je poginulo 45 njihovih boraca, prenosi Rojters. Snage sirijskih Kurda bili su glavni saveznici SAD u borbi protiv Islamske države na severu Sirije, ali je Vašington nedavno odlučio da povuče svoje snage iz tog područja.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN SE NE ZAUSTAVLJA POD PRITISKOM SVETSKIH SILA: Greše ako misle da će nas pretnjom sankcijama naterati da odustanemo od akcije u Siriji!

Izvor: Kurir, 13.Okt.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da embargo oružja Turskoj neće biti dovoljan da se obustavi ofanziva u Siriji.

Nastavak na Kurir...

Erdogan odlučan: Turske trupe spremne za napad

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 10:55

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da su turske trupe i njeni saveznici iz sirijske opozicije spremni da počnu napad na grad Manbij...Taj grad drže sirijski Kurdi..."Sprovešćemo našu odluku o Manbiju", rekao je Erdogan novinarima...Cilj je da se u taj grad vrati arapsko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.