Erdogan: Turska neće prestati da kupuje naftu od Irana, ne boji se sankcija

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Turska neće prestati da kupuje naftu od Irana, ne boji se sankcija

Ankara -- Turski predsednik Erdogan izjavio je danas kako je nemoguće da Turska prestane da kupuje naftu i gas iz Irana, uprkos pretnjama američkim sankcijama.

Erdogan je dodao da će se trgovina između dve zemlje nastaviti, objavila je TV kuća NTV.

Obraćajući se novinarima po povratku sa zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku Erdogan je rekao da se Turska ne boji mogućih američkih sankcija zbog trgovine s Iranom, preneo je Index.hr.

Dodao je da zvanična Ankara ne želi da prekine saradnju s zvaničnim Teheranom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Turska će nastaviti da kupuje naftu i gas od Irana uprkos sankcijama - Erdogan

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2019

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan je rekao da je "nemoguće" da njegova zemlja prestane kupovati naftu i prirodni gas od Irana, sugerišući da će Turska zanemariti niz američkih sankcija koje su sada uvedene iranskom energetskom sektoru. Erdogan je rekao novinarima tokom svog povratnog leta...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.