Erdogan: Turska nastavlja svoj plan

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Turska nastavlja svoj plan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan istakao je da ne misli da će "da iskrsne bilo kakav problem" u sirijskoj oblasti Kobani nakon što je sirijska vojska rasporedila svoje trupe duž granice.
Erdogan je, obraćajući se medijima pred put u Azerbejdžan, rekao da će Turska "implementirati svoj plan za grad Manbidž" i tu naseliti Arape. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Mediji prenose da je Erdogan ovako poručio da će turska vojska uskoro da napadne Manbidž. 
Komentarišući povlačenje američke vojske iz Sirije, turski predsednik je rekao da je to bio "pozitivan koran".
Takođe, dodao je da je predsednik Rusije pokazao "pozitivan pristup" po pitanju Sirije.
Ranije danas su sirijske vojne snage ušle u grad Tal Tamer na severoistoku Sirije, da bi se, kako je javila sirijska novinska agencija, "suprotstavile turskoj agresiji".
"Niko ne zna istinu o turskoj operaciji"
Turski predsednik Redžep je kritikovao NATO saveznike koji razmatraju proširenje embarga na oružje protiv Turske zbog njene operacije na severu Sirije.
Erdogan je u Istanbulu rekao da je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Borisom Džonsonom, ističući da niko od njih dvoje "ne zna istinu" o turskoj operaciji, kao i da su pod "ozbiljnim pritiskom dezinformacija", preneo je AP.
"Mi smo NATO saveznici. Molim da imate na umu da su sve ove zemlje članice NATO-a", naveo je Erdogan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.