Erdogan: Terorizam Izraela, nećemo ćutati!

Izvor: Mondo, 05.Maj.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Terorizam Izraela, nećemo ćutati!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan oštro je osudio Izrael zbog udara iz vazduha na zgradu u pojasu Gaze gde su navodno bile kancelarije turske državne novinske agecije Anadolija, preneli su izraelski mediji.

"Turska i agencija Aanadolija nastaviće da govore svetu o terorizmu Iraela u Gazi i drugim delovima Palestine uprkos takvim napadima", poručio je Erdogan na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Twitteru.

Kasno sinoć pogođena je poslovna i stambena šestospratnica u Gaza Sitiju.

Novinari su rekli da je u njoj kancelarija turske novinske agencija Anadolija, a izraelska vojska da su tamo kancelarije obaveštajne službe islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom.

Kiša raketa na Izrael, ima mrtvih! (FOTO)

Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili su u subotu više od 200 raketa na Izrael, što je izazvalo osvetničke vazdušne udare izraelske vojske na desetine meta širom pojasa Gaze i prekinulo jednomesečno zatišje u sukobima dva ljuta neprijatelja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Sukobi su danas nastavljeni i na Izrael je ispaljeno već više od 450 raketa, a izraelska vojska je u kontraudarima pogodila 220 ciljeva ekstremista u Gazi, kako tvrdi.

U Izraelu je jutros u raketiranju poginuo jedan Izraelac, a na palestinskoj strani je ubijeno najmanje šestoro ljudi, uključujući trudnu ženu i njenu malu devojčicu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.