Erdogan: Sjedinjene Države zabijaju nož u leđa Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Sjedinjene Države zabijaju nož u leđa Turskoj

Turska centralna banka saopćila je da je spremna preuzeti ”sve potrebne mjere” kako bi osigurala financijsku stabilnost zemlje, između ostalog likvidnost svih banaka. Službena valuta lira pala je danasna najnižu razinu u odnosu na dolar, kao i na azijskim tržištima. Vrijednost lire je ove godine pala za nekih 45 posto. Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da “Sjedinjene Američke Države” zabijaju nož u leđa Turskoj.  

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Politiko: Raste Erdoanova zabrinutost

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2018

ANKARA - U teoriji predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan ima razloga da bude zabrinut: turska valuta je u krizi zbog diplomatskog spora sa SAD, a njegova popularnost je blisko vezana za ekonomski prosperitet zemlje...Erdoan je, međutim, ubjeđen da će njegova zemlja izdržati oluju..."Cilj operacije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.