Erdogan SAD-u: Mi nismo plemenska država, mi smo Turska

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2020, 18:54

Erdogan SAD-u: Mi nismo plemenska država, mi smo Turska

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je da njegova zemlja neće podleći jeziku američkih pretnji, zahtevajući od Ankare da napusti ruski sistem PVO S-400. "Ne znate sa kim imate posla. Kakve god sankcije imali, nemojte da nas čekate - uvedite ih. Preduzeli smo korake za kupovinu F-35, a vi nam pretite i zahtevate da vratimo S-400 u Rusiju. Ali, mi nismo plemenska država, mi smo Turska", rekao je Erdogan.
Isporuke najnovijih ruskih sistema PVO S-400, koji su izazvali krizu u odnosima Turske sa Sjedinjenim Državama, počele su sredinom jula 2019. godine. Vašington je zahtevao da Turska odustane od sporazuma i da zauzvrat kupi američke sisteme "Patriot", preteći da će odložiti ili čak otkazati prodaju najnovijih aviona F-35 Turskoj, kao i da će uvesti sankcije. Ankara je odbila da popusti i nastavila je pregovore o dodatnoj seriji S-400.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan prkosi američkim pretnjama sankcijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2020, 00:02

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan prkosio je danas američkim pretnjama sankcijama zbog nedavne probe naprednog ruskog protivvazdušnog sistema S-400..."Kakve god da su vam sankcije, nemojte odugovlačiti već ih primenite. Vi (SAD) nam kažete da vratimo S-400. Mi nismo plemenska država, mi smo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.