Erdogan: Policija tražila toksične materijale u konzulatu

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Policija tražila toksične materijale u konzulatu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su turski istražitelji u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, u okviru istrage o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija, tražili "toksične materijale".
Redžep Tajip Erdogan je rekao da se nada da će se u istrazi o nestanku Kašogija "doći što je pre moguće do razumnog mišljenja".

Navodi se da je Erdogan rekao novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će se pretraga saudijskog konzulata, gde je Kašogi nestao pre dve nedelje, nastaviti i dalje.
Turski istražitelji koji su noćas i rano jutros pretraživali saudijski konzulat u Istanbulu u vezi sa nestankom Kašogija uzeli su dokaze među kojima su i uzorci tla, a turska policija će pretražiti i rezidenciju konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.
"Turski istražitelji mesta zločina sproveli su pretrage u konzulatu i odneli stvari za koje su smatrali da su neophodne", rekao je Rojtersu neimenovani visoki turski zvaničnik nakon devetočasovne pretrage konzulata.
Rojters navodi da su i Turci i Saudijci pretraživali konzulat, poslednje mesto na kojem je Kašogi viđen pre nestanka 2. oktobra.
Pozivajući se na dva neimenovana izvora, Bi-Bi-Si je preneo da Saudijska Arabija sprema izveštaj u kojem će priznati da je nestali novinar greškom ubijen tokom ispitivanja u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Neki dijelovi konzulata bili su prefarbani

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2018

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su neka mjesta u saudijskom konzulatu u Istanbulu gdje je nestao saudijski novinar Jamal Khashoggi bila prefarbana. Erdogan je to izjavio nakon što je turska policija pretraživala konzulat gotovo devet sati.  " Provjeravalo se da li postoje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nestanak Džamala Kašogija može izmeniti Bliski Istok

Izvor: Beta, 16.Okt.2018

Posledice nestanka novinara Džamala Kašogija pre dve nedelje u Istanbulu, u Konzulatu Saudijske Arabije čiji je vrh vlasti oštro i javno kritikovao, mogle bi uticati na niz generacija, piše danas novinar CNN-a Nik Robertson u rubrici "Mišljenja"."Možda smo svedoci ne samo očiglednog ćutanja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.