Erdogan: Ideja velike Albanije neprihvatljiva za Tursku

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ideja "velike Albanije" neprihvatljiva za Tursku

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su ideje nekih krugova o ujedinjenju Albanije, Makedonije i Kosova u "veliku Albaniju" loša i neprihvatljiva za Tursku koja, kako je rekao, glasno zagovara poštovanje suvereniteta i celovitosti zemalja na Balkanu.

"To su loše stvari. Eto, vidite šta se dešava na Bliskom istoku, u Iraku, Siriji... Ne želimo da se takve krize događaju na Balkanu. Postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oni koji za Balkan pokušavaju skrojiti takve planove, ali im ne smemo dopustiti to. Mi zagovaramo poštovanje suvereniteta i celovitosti država i to se mora shvatiti. Zato se takve igre više ne smeju igrati ovde u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Srbiji", rekao je Erdogan u intervjuu za albansku mrežu Top Chenel.

Predsednik Turske je poručio da sve te zemlje treba da nastave svoj put kojim idu.

On je dodao da se različitosti u svakoj zemlji i društvu moraju prepoznati i iskoristiti kao bogatstvo, te istakao da takvo shvatanje stvari može pomoći Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini... i drugim zemljama koje imaju to bogatstvo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.