Erdogan: Dali smo audio-snimke Kašogijevog ubistva, svi znaju

Izvor: RTS, 10.Nov.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Dali smo audio-snimke Kašogijevog ubistva, svi znaju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su zvaničnici iz Saudijske Arabije, SAD, Nemačke, Francuske i Velike Britanije preslušali audio-snimke u vezi sa ubistvom novinara Džamala Kašogija koje im je Turska dala.
"Dali smo snimke. Dali smo ih Saudijskoj Arabiji, Amerikancima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nemcima, Francuzima i Britancima, svima njima. Oni su preslušali sve razgovore. Znaju", rekao je Redžep Tajip Erdogan.

Pozvao je Rijad da identifikuje ubicu u 15-članom timu koji je stigao u Tursku nekoliko dana pre Kašogijevog ubistva, prenosi Rojters.
"Saudijska vlada može to da otkrije tako što će naterati ovu petnaestoricu da progovore", rekao je Erdogan.
Turski list Dejli sabah objavio je da su ubice telo saudijskog novinara Džamala Kašogija rastopile u kiselini, a zatim prosule u kanalizaciju.
Verenica ubijenog novinara Hatidže Čengiz reagovala je pitanjem "jesu li njegove ubice uopšte ljudi".
"Ne mogu da izrazim svoju tugu zbog rastapanja tvog tela, Džamale! Da li su te ubice i svi oni iza njih uopšte ljudska bića", upitala je Hatidže Čengiz na Tviteru.
Na uzorcima uzetim iz kanalizacije konzulata Saudijske Arabije, pronađeni su tragovi kiseline, izvestio je provladin turski list.
Na osnovu toga su, kako je navedeno, istražitelji zaključili da je Kašogijevo telo rastopljeno, a zatim prosuto niz kanalizaciju.
Kašogi, novinar koji je kritikovao vlasti u Rijadu, ubijen je 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, što je Saudijska Arabija potvrdila nakon dve nedelje negiranja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.