Erdogan: Bez Turske, program F-35 osuđen na propast

Izvor: RTS, 30.Apr.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Bez Turske, program F-35 osuđen na propast

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da je američki program lovačkog aviona kompanije "Lokid Martin" F-35 osuđen na propast ukoliko i Turska nije u to uključena.
Vašington uporno upozorava da će odluka Turske da kupi ruski raketni sistem odbrane S-400 ugroziti učešće zvanične Ankare u programu aviona F-35. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

SAD smatraju da S-400 predstavlja rizik po F-35 i želi da Turska odustane od kupovine raketnog sistema.
Turska, sa druge strane, želi da zajednički komitet utvrdi moguće rizike zbog kojih je zvanični Vašington zabrinut.
"Turska ne prihvata nikakva nametanja na polju odbrane, niti će u budućnosti prihvatiti", rekao je Erdogan, prenosi Rojters.
Erdogan je najavio da će Turska preduzeti korake ka proizvodnji sopstvenog borbenog aviona, a planira i proizvodnju bespilotnih borbenih letelica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.