Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoan podnio tužbu zbog uvredljive karikature

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan podnio je tužbu protiv lidera i poslanika glavne opozicione stranke zbog uvrede pošto su oni na društvenim mrežama objavili karikaturu koja ga prikazuje u liku različitih životinja.

Državna agencija Anadolija objavila je da je tužba podneijta protiv Kemala Kičdaroglua koji je na Twitteru objavio karikaturu i još 72 poslanika koji su je podijelili. Oni su to učinili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u znak podrške četvorici studenata uhapšenih zbog plakata sa istom karikaturom na ceremoniji diplomiranja.

Vrijeđanje predsjednika u Turskoj je krivično djelo za koje se može dobiti zatvorska kazna do četiri godine, prenosi AP.

Erdoan je podnio skoro 2.000 tužbi zbog navodnih uvreda ali je od mnogih odustao u znak dobre volje.

Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin. pic.twitter.com/D30J2cHsa6

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan tužio lidera opozicione partije zbog karikature

Izvor: Beta, 18.Jul.2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan podneo je danas tužbu protiv lidera opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kiličdaroglua i još 72 poslanika te stranke zbog karikature koju su objavili na Tviteru.Vrhovni državni tužilac u Ankari saopštio je da je protiv Kiličdaroglua pokrenuta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.