EVRO: Velšani uz MNOGO sreće do ubedljive pobede (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 17:40

EVRO: Velšani uz MNOGO sreće do ubedljive pobede (VIDEO)

Meč drugog kola.

Turska i Vels su odgrali meč drugog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Bakuu (Azerbejdžan). Slavili su Velšani sa 2:0 (gol Remzija pred kraj prvog dela i Roberts u poslednjim sekundama) i sada su u sjajnoj poziciji, jer imaju četiri boda posle dva kola, dok je Tursku ostala bez bodova.

Prvo poluvreme je bilo vrlo dinamično, ali ne i rpeterano kvalitetno. Turska je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << praktično na svom terenu, ali možda ih je to i sputalo. Velšani su stvarali šanse i promašivali, ali Aron Remzi je u 42. minutu konačno uspeo da zatrese mrežu i tako su na pauzu otišli sa prednošću.

Turska – Vels 0:2 (0:1)

Strelac: Remzi 42, Roberts 90.+5.

Stadion: Olimpijski u Bakuu

Sudija: Artur Dias Soareš (Portugal)

TURSKA:  Čakir - Čelik, Ajhan, Sojundžu, Meraš (od 73. minuta Muldur) - Jokušlu (od 46. minuta Demiral)- Karaman (od 75. minuta Dervišoglu), Čalhanoglu, Tufan (od 46. minuta Jazici), Under (od 83. minuta Kahveči) - Jilmaz.

VELS: Vord - Roberts, Mefam, Rodon, Dejvis - Morel, Alen (od 73. minuta Ampadu) - Bejl, Remzi (od 85. minuta Vilson), Džejms (od 93. minuta Vilijams) - Mur.

Turcima je bilo jasno da prosto moraju barem do boda i krenuli su ofanzivnije u nastavku. Ipak, Vels je bio na pragu da povede sa 2:0 kada je Geret Bejl srušen u kaznenom prostoru. Isti igrač je preuzeo odgovornost i šutirao je katastrofalno, preko gola. Poznato je da ne treba zbog koncentracije da šutira fudbaler nad kojim je načinjen prekšaj, ali Bejl to nije ispoštovao. Samio minut kasnije bio je u prilici da postigne gol, ali opet nije bio uspešan.

Uspeli su u poslednjim sekundama da postignu i drugi gol preko Robertsa i tako su slavili ubedljivo, a na terenu nije bilo taklo lako.

Na kraju je svakako Gerete Bejl jedva dočekao kraj susreta, jer bi svakako snosio krivicu da nisu uzeli tri boda.

Selekcija Turske je i u prvom kolu odigrala jako loš meč na gostovanju u Rimu, gde je poražena od Italije 3:0 i sada su na pragu ispadanja.

Što se tiče Velsa, oni stoje fenomenalno na tabeli u odnosu kako su igrali. Samo zahvaljujući golmanu Vardu nisu primili više golova protiv Švajcarske, jer objektivno nisu igrom zaslužili taj bod, a sada su uzeli ceo plen iako je i podela bodova mogla biti realna.

Tok meča pratite ovde.

KRAJ UTAKMICE

Dreadful penalty from Gareth Bale.

_____________________________#TURWAL | #EURO2020pic.twitter.com/oVgfncVAyr

— B/R Goal (@br_goal) June 16, 2021

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Izašle su startne postave

🇹🇷 Which Turkey player will rise to the occasion? 🤔#EURO2020 | #TUR

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 16, 2021

🐲 Wales have lost only 1 of their last 14 competitive matches (W9 D4 L1) 🔥 #EURO2020 | #WAL

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 16, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.